Deze looks bewijzen dat Zendaya een waar stijlicoon is (2024)

Deze looks bewijzen dat Zendaya een waar stijlicoon is (1)

Actrice en model Zendaya Coleman staat bekend om haar stijlvolle kledingkeuzes. Bij premières, feestjes, evenementen en awardshows kunnen we haar dan ook nooit betrappen op een modemisser en verschijnt ze altijd in de bijzonderste creaties. Haar mooiste looks onder de loep.

Zendaya open over mentale gezondheid: 'Natuurlijk zit ik in therapie.' >

Zendaya's stijl

Als ambassadeur van Valentino verschijnt Zendaya regelmatig in de outfits van het modehuis. Zo ook tijdens de Oscars 2022 (dit zijn de mooiste looks). In een — letterlijk — schitterende rok uit de hautecouturecollectie verscheen Zendaya op de rode loper. Gecombineerd met een ultrakort, zijden shirt uit de mannencollectie bewees ze maar weer eens een waar stijlicoon te zijn. Deze looks creëert Zendaya niet in haar eentje. Ze wordt al sinds haar veertiende bijgestaan door modestylist Law Roach. En Roach is daarmee medeverantwoordelijk voor haar stijlevolutie van jonge Disney-ster naar volwassen actrice. Kijk mee naar Zendaya's mooiste looks door de jaren heen.

De mooiste looks van Zendaya

1

MET-Gala, 2016

Deze looks bewijzen dat Zendaya een waar stijlicoon is (2)

Zendaya vertelde ooit in gesprek met InStyle over haar diepe connectie met de looks die ze draagt: 'Ik zie rode lopers karakters met eigen verhalen. We creëren een kort verhaal voor alle looks. Het voelt als een verlenging van mijn acteercarrière - je doet gewoon die pruik op of wat het ook is. Kleding is soms een heel emotioneel proces. Ik heb de kans om ermee te spelen en kan verschillende kanten belichamen — soms zijn het kanten van mezelf, soms alter ego's. Ik krijg de kans om deze ''verschillende vrouwen'' te ontmoeten door middel van mode.' Tijdens het MET-gala in 2016 droeg de toen 19-jarige Zendaya een jurk uit de Michael Kors Collection die perfect aansloot bij de opening van de tentoonstelling Manus x Machina: Fashion in an Age of Technology, het thema van het gala.

Zendaya is de jongste winnares ooit van de Fashion Icon Award >

2

The Fashion Awards, 2017

Deze looks bewijzen dat Zendaya een waar stijlicoon is (3)

Dat Zendaya niet vies is van een cut-out hier of daar, bewijst ze in 2017 met deze fluwelen look van Vivetta. Klaarblijkelijk vond ze blond beter bij deze look passen, want voor de gelegenheid kiest ze voor een korte, blonde pixie-cut-pruik. De juwelen van Harry Kotlar, MARLI and Leticia Linton maken haar look af.

3

New York, 2019

Deze looks bewijzen dat Zendaya een waar stijlicoon is (4)

Spontane zomerkriebels krijgen we van deze oranje minijurk van Carolina Herrera, compleet met matching hoofdsjaal. Hier was Zendaya onderweg naar de 'The Late Show With Stephen Colbert', waar ze aanschoof om te praten over de film 'Spider-Man: Far From Home'.

Advertentie - Lees hieronder verder

4

New York, 2019

Deze looks bewijzen dat Zendaya een waar stijlicoon is (5)

Ook zonder rode loper ziet Zendaya eruit om door een ringetje te halen. Deze blauwe zomerjurk zouden wij allemaal wel in de kast willen hebben. Ze laat zien dat er niet veel nodig is voor een glamoureuze look: een jurk, een paar gehakte sandalen en een armband is al genoeg.

5

Emmy Awards, 2019

Deze looks bewijzen dat Zendaya een waar stijlicoon is (6)

Een schitterende Vera Wang-creatie wordt naar een nog hoger level getild door de draagster van de look: Zendaya Coleman. Haar dieprood geverfde haar matcht perfect met de donkergroene korsetjurk, die helemaal past bij de transparante stoffentrend van 2022. Zendaya was een van de presentatrices van de 71e Emmy Awards in 2019 en bracht met deze jurk een stukje magie naar de rode - of in dit geval paarse - loper.

6

Critics Choice Awards, 2020

Deze looks bewijzen dat Zendaya een waar stijlicoon is (7)

We zien Zendaya wel vaker in roze verschijnen, en we snappen wel waarom! Ook deze set van Tom Ford is weer een mooi geheel met de metallic top en bijpassende maxirok tot aan de grond. Ze maakt de look af met subtiele accessoires van Mateo New York, Djula en hakken van Christian Louboutin. Toen ze in deze look verscheen op de loper van de Critics Choice Awards, waren velen het erover eens dat haar personage Rue uit Euphoria ook voor deze roze look zou hebben gekozen.

Advertentie - Lees hieronder verder

7

Oscars, 2021

Deze looks bewijzen dat Zendaya een waar stijlicoon is (8)

Toch wel een van haar meest iconische looks. Alles klopt: haar lange, gewafelde haar, haar accessoires van Bvlgari, subtiele make-up en poses. Die poses oefent ze trouwens wel thuis voor de spiegel, biecht ze op in gesprek met InStyle: 'Als ik een outfit aantrek, kijk ik voor de gelegenheid wel even in de spiegel om te zien welke houdingen en poses werken bij het silhouetten van de look.'

8

Dune London Movie Premiere, 2021

Deze looks bewijzen dat Zendaya een waar stijlicoon is (9)

Eigenlijk konden we alle Dune-premièrelooks wel in deze lijst kwijt. Presentatie na presentatie liet Zendaya zien dat haar stijl zich heeft ontwikkeld tot een elegante en persoonlijke, met terugkomende elementen zoals een blote buik of een hoge split. Ook de dramatische look komt regelmatig terug, zoals deze jurk van Rick Owen’s herfstcollectie uit 2019.

Dune deel twee is een feit: alles wat we tot nu toe weten >

9

Vanity Fair Oscar Party, 2022

Deze looks bewijzen dat Zendaya een waar stijlicoon is (10)

Na Zendaya's betoverende Valentino-look voor de uitreiking van de Academy Awards 2022, verscheen de actrice voor de afterparty in een Sportmax-pak. Niet alleen de jurk is sexy, weet Zendaya. Door de tailoring-trend perfect toe te passen weet ze haar vrouwelijkheid te vangen en kracht uit te stralen, met de scherpe schouders en nadruk op de taille. De licht uitlopende pijpen vallen elegant over haar zwarte stiletto's en laten haar benen nog langer lijken.

Zendaya's haartransformaties door de jaren heen >

Deze looks bewijzen dat Zendaya een waar stijlicoon is (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Madonna Wisozk

Last Updated:

Views: 6001

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Madonna Wisozk

Birthday: 2001-02-23

Address: 656 Gerhold Summit, Sidneyberg, FL 78179-2512

Phone: +6742282696652

Job: Customer Banking Liaison

Hobby: Flower arranging, Yo-yoing, Tai chi, Rowing, Macrame, Urban exploration, Knife making

Introduction: My name is Madonna Wisozk, I am a attractive, healthy, thoughtful, faithful, open, vivacious, zany person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.